GELECEK İÇİN YÖNETİM
Firmalar kurulduktan sonra değişik aşamalardan geçer, kuruluş felsefeleri ve kültürleri değişime uğrar. Kurumun gerçekliği, içinde barındırdığı değişik kültürlerin kendi içinde ve müşterilerle karşılıklı girişiminde oluşur.
90'lı yıllarda ortaya atılan "reengineering" uygulamaları kurumlarda değişim yaratmak için geliştirilmişti. Çıkış noktaları bu çağa uygun olmayan bir paradigmaya dayanıyordu. “Olması gerekenden” yola çıkarak, tek bir doğru modele inanarak firmayı yukarıdan aşağıya değiştirmek. Sonuç başarısızlık oldu.
Hiçbir organizasyon, bir başka kurumda geliştirilmiş modelin uygulanmasıyla değişmez. Kurumu değiştirecek olan kendi işleyişinin yarattığı ilişkiler ve bu ilişkilerin iç dinamiklerdir.
Kurumları statik iş birimlerinin toplamı olarak değil, bu iş birimlerinin karşılıklı ilişkilerinin yarattığı dinamik, değişime açık ve yaşayan organizasyonlar olarak kavramak kurumu anlamanın anahtarıdır.
Kurum kültürü, "olması gereken" anlamsız klişelerin yukardan aşağıya empoze edilmesiyle değil, o kurumda çalışan insanların ilişkilerinden, yaşadıklarından, deneyimlediklerinden, kısaca "olmakta olan" dan öğrenerek, entelektüel ve duygusal yoldan dönüşüme ortam sağlamak, istenilen gelecek için iklim yaratmakla oluşur.
Gelecek İçin Yönetim; bir dizi yönetim tartışması ekseninde yürütülen, tartışmalara katkı sağlayabilecek tüm çalışanların katılabileceği, yönetimin uygulamalarının çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin öğrenilebileceği, çalışanların yönetim felsefesine katkı yapacak yaratıcı öneriler geliştirebileceği bir çalışmadır.
Firmanın yönetim dilinin, kurum felsefesinin, gelecek vizyonunun tüm çalışanlar tarafından netlikle bilinmesini sağlayan bu çalışmanın performansa ve motivasyona katkısı çok yüksektir.
Programın süresi 2 gündür.